Najnovije

VEŠTAKOV ŠOKANATAN NALAZ: Uroš Blažić ubijao ljude potpuno svesno

Prema poslednjem nalazu veštaka, Uroš Blažić je svesno i planski počinio masovno ubistvo kod Mladenovca, što je rezultat istrage koja je temeljno analizirala njegovo ponašanje, mentalno stanje i okolnosti zločina. Veštak je utvrdio da u trenutku počinjenja ovog gnusnog čina, Blažić nije bio pod uticajem bilo kakvog psihičkog poremećaja koji bi umanjio njegovu sposobnost da razlikuje ispravno od pogrešnog ili smanjio svest o posledicama dela.

Svedočenja i dokazi sugerišu da je Blažić jasno znao šta radi i da je svaku akciju sproveo sa punim razumevanjem svojih postupaka. NJegovo ponašanje, kako navodi veštak, ukazuje na plansko izvršenje zločina, što isključuje mogućnost slučajnog ili impulsivnog ponašanja koje bi bilo uslovljeno momentalnim psihičkim poremećajem. Prema navodima, tokom istrage analizirane su okolnosti koje su prethodile zločinu, uključujući Blažićevo ponašanje i izjave pre i posle dela.

Javnost je ovakav zaključak dodatno uznemirio, jer potvrđuje da je ubistvo bilo hladnokrvno planirano, ostavljajući pitanje motiva još uvek nerazjašnjenim. Ovakvi nalazi, kako kažu pravni stručnjaci, mogu imati značajan uticaj na sudski postupak i kaznu koju će Blažić eventualno dobiti. Moguće je da se time otvara put ka najstrožoj kazni, jer se u obzir uzima težina i svest o posledicama počinjenog dela.

Nastavak istrage će, kako najavljuju nadležni, otkriti dodatne detalje koji mogu baciti svetlo na to što je Blažića navelo na ovaj monstruozan čin, a javnost očekuje više informacija koje bi rasvetlile tajne ovog teškog slučaja.

MNOGO VAŽNA POBEDA RUSKE ARMIJE: Ukrajinski vojnici zarobljeni na prvoj liniji (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA