Najnovije

ZELENSKI OPET NEZADOVOLJAN: Modi ne može da bude neutralan, to znači da tajno podržava Rusiju

Indija je velika zemlja, te njen premijer, koji može da utiče na kraj rata, ne može samo da govori da je želi mir i da se zalaže za neutralnost, kaže Vladimir Zelenski.

Nakon nedavnog nezadovoljstva povodom odlaska generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša na Samit BRIKS-a u Kazanju, Vladimir Zelenski ponovo je iskazao svoje nezadovoljstvo, ali ovaj put ono je bilo usmereno na premijera Indije Narendru Modija koji je, takođe, bio na Samitu. 

"Što se tiče pozicije Modija, smatram da nikakva pitanja ne treba da se završavaju rečima. On je premijer velike države – i s tačke gledišta uticaja, ekonomije i ostalo. Takva zemlja ne može da govori da je zainteresovana za kraj rata, to je uopšteno", rekao je Zelenski za "Tajms of Indija", uz objašnjenje da indijski premijer ne može samo da govori, već treba i da dela, budući da ima veliki uticaj i može da utiče na kraj rata. 

"Smatram da je to skrivena podrška Rusiji", izjavio je Zelenski, prenose RIA Novosti.

Ukrajinski portal "Strana.ua" dodaje da je lider kijevskog režima poručio da Indija ne može da bude neutralna.

"To će značiti da ste na strani Rusije. Između agresora i žrtve ne može biti neutralnosti", izjavio je.

Istakao je zatim da bi Indija mogla da blokira rusku ekonomiju, njene jeftine energetske resurse i odbrambeno-industrijski sektor zemlje i tako dovede do smanjenja kapaciteta Moskve koja je u ratu sa Kijevom.

Ponovio je i da bi baš Indija mogla da postane mesto sledećih pregovora Rusije i Ukrajine, ali je ujedno i odbio kineski i brazilski mirovni predlog.

"Spremni smo da čujemo predloge ovih ili onih zemalja. I predloge iz Indije, i EU, i sa afričkog kontinenta. Ako Brazil i Kina imaju predloge – izvolite, ali (oni treba da budu) samo na osnovu našeg formata, jer je rat kod nas", poručio je Zelenski.

STRANI PLAĆENIK PROBIO RUSKU GRANICU! Rusi ga sačekali pa izložili njegovo telo (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA