Najnovije

FSB PRIVELA UKRAJINSKE AGENTE NA GRANICI SA LITVANIJOM: Planirali otmicu deteta

Pored prikupljanja podatka o bezbednosti rusko-litvanske državne granice, jedan od ciljeva akcije bila otmica maloletnog ruskog državljanina, čiji je otac službenik Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva, napomenula je ruska služba.

Specijalci Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) priveli su ukrajinske špijune koji su na granici sa Litvanijom u interesu ukrajinskog Ministarstva odbrane prikupljali podatke o bezbednosti rusko-litvanske državne granice.

Ukrajinske specijalne službe su imale za cilj da nanesu štetu bezbednosti Rusije, saopštila je FSB.

Operativnim i istražnim radnjama utvrđeno je da je Glavno obaveštajno odeljenje Ministarstva odbrane Ukrajine bilo zaduženo za prikupljanje informacija o bezbednosti rusko-litvanske državne granice za eventualno naknadno nezakonito razmeštanje agenata i druga krivična dela na teritoriji Rusije.

Za izvršenje ovog zadatka ukrajinske specijalne službe su angažovale ukrajinskog državljanina koji je prikupljao podatke od interesa za kijevski režim, intervjuišući stanovnike litvanskog pograničnog područja i koristeći tehnička sredstva za izviđanje.

Nakon prikupljanja potrebnog materijala, ukrajinski špijuni su pokušali da iz Litvanije ilegalno uđu na teritoriju Rusije, ali su ih priveli ruski organi bezbednosti.

Istraga je utvrdila da je jedan od ciljeva akcije bila otmica i ilegalni prelazak ruske državne granice maloletnog ruskog državljanina, čiji je otac službenik Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva, napominje FSB.

Protiv privedenih je pokrenut krivični postupak zbog špijunaže.

BIĆE KRVI DO KOLENA! Već poznat odgovor Izraela?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA