Najnovije

Gotovo! Zelenski konačno pušten niz vodu?! Svi dalji vojni napori uzaludni

Zapadni političari više ne veruju da Kijev može promeniti tok situacije na bojnom polju, piše analitičar Centra za geostrateške studije Lukas Leiros u članku za izdanje „InfoBRICS“.

- Izgleda da više niko od zapadnih političara ne veruje da Kijev može promeniti vojnu situaciju, i postoji prećutni konsenzus da su svi dalji vojni napori uzaludni - naveo je ekspert.

Leiros je takođe napomenuo da je Zapad već umoran od delovanja Volodimira Zelenskog i da želi da pronađe njegovu zamenu, jer ukrajinski političar očigledno ometa njihove planove. Ekspert je podsetio da tokom Zelenskog posete Sjedinjenim Američkim Državama, lider kijevskog režima nije uspeo da privuče pažnju zapadne javnosti.

Prošle nedelje, Volodimir Zelenski je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija govorio protiv pregovora sa Rusijom za rešavanje sukoba u Ukrajini. Pored toga, on je ponovo istakao svoj stav o korišćenju njegove „formule mira“ za regulisanje situacije.

U intervjuu za „ABC News“, lider kijevskog režima izjavio je da njegov tzv. plan pobede nema veze sa pregovorima sa Rusijom, već je usmeren na jačanje ukrajinskih oružanih snaga. Prema njegovim rečima, cilj ove inicijative je brzo okončanje sukoba, a ne njegovo prolongiranje na više godina.

Portparol predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, komentarišući izjave Zelenskog, istakao je da lider kijevskog režima nema nikakav opipljiv „plan“ čak ni za Zapad.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA