Najnovije

SALVOM RAKETA UNIŠTILI LJUDSTVO I TEHNIKU: "Uraganom" razbili prvu liniju, a onda i kompletnu pozadinu!

Vojnici posade višecevnog raketnog sistema (MLRS) Uragan grupe trupa Centar pogodili su područje koncentracije ljudstva i tehnike Oružanih snaga Ukrajine na tzv. Avdejevskom pravcu fronta raketama kalibra 220 mm, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.
Uragan

Uragan

Pošto su dobili koordinate cilja, artiljerci su se preselili u područje borbe. Zauzevši vatreni položaj, vojnici su rasporedili borbeno vozilo i uperili ga u metu, nakon čega su ispalili salvu raketa kalibra 220 mm, uništivši nekoliko komada vojne tehnike i neprijateljskog ljudstva u području gde su bili koncentrisani, navodi se u saopštenju.

Prilikom izvršavanja borbenog zadatka, posade MLRS-a Uragan, koristeći različite vrste municije, gađale su oklopna vozila, ljudstvo i neprijateljska uporišta koja se nalaze kako na prvoj liniji fronta tako i u pozadini odbrambenih formacija. Borbeno dejstvo MLRS traje nekoliko minuta: dobijanje koordinata, zauzimanje vatrenog položaja, nišanjenje, salvovanje i brza promena vatrenog položaja, objašnjava ministarstvo odbrane RF.

Borbena upotreba Uragan RZSO omogućava ciljano eliminisanje baza za skladištenje municije, mesta gde je koncentrisana oprema i odsecanje rezervnih jedinica od glavnih snaga.

Pročitajte OVDE o ukrajinskim izveštajima o ruskom napretku na frontu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA