Najnovije

SILOVALI ŽENU I ODSEKLI JOJ GLAVU: Ukrajinske ustaše na delu

Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine silovali su meštanku Kurske oblasti, a zatim joj odsekli glavu, potvrdio je stanovnik Sudže, a njegovo svedočenje je podelio ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnjik.
Ukrajinski vojnik

Ukrajinski vojnik

"Jedna žena, bila je poljoprivrednik, je silovana, a onda joj je odsečena glava. Ovo nisu ljudi, pogotovo Poljaci i Gruzijci", rekao je svedok.

Prema njegovim rečima, ukrajinski vojnici, među kojima je mnogo osuđenih za teške zločine, bave se razbojništvom, kradu sve što može da se odnese.

Mirošnjik je objasnio da Glavno vojno istražno odeljenje Istražnog komiteta Rusije trenutno proverava ova svedočenja i da se ljudi o kojima čovek govori vode kao nestali.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova redovno šalje Kancelariji visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava podatke o zločinima ukrajinskih oružanih snaga, uključujući i nad ruskim ratnim zarobljenicima, naveo je Mirošnjik.

Međutim, agencija je uglavnom ignorisala takve podatke, naveo je Mirošnjik i napomenuo da Kijev deset godina sistematski zlostavlja ratne zarobljenike i zarobljene civile.

"Ova informacija nije bila tajna, jednostavno je namerno ignorisana u pokušaju da se kijevskom režimu 'sačuva obraz'", zaključio je ruski diplomata, govoreći o zlodelima ukrajinske vojske.

Ipak, Kancelarija visokog komesara UN za ljudska prava je nedavno objavila da je više od polovine ruskih ratnih zarobljenika koje su anketirale UN potvrdilo da su bili mučeni ili maltretirani u zarobljeništvu, što ukazuje na kontinuirani obrazac.

U međuvremenu, oglasila se zvanična predstavnica Kancelarije visokog komesara UN za ljudska prava Elizabet Trosel i potvrdila da je organizacija upoznata i da analizira video-snimak zločina ukrajinske vojske i ubijanja civila u Kurskoj oblasti.

Kako je objasnio predstavnik ruskih bezbednosnih snaga, radi se o video-materijalu sa akcione kamere pričvršćene za kacigi jednog od likvidiranih ukrajinskih vojnika koji dokazuje da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine mučki ubijali stanovnike jednog naselja Kurske oblasti.

"Kolege znaju za video-snimak i analiziraju ga", rekla je Elizabet Trosel.

Pročitajte OVDE o novim tenzijama na KiM

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA