Najnovije

GUR UKRAJINE IZVRŠIO TERORISTIČKI AKT! Ubijen radnik nuklearne elektrane Zaporožje

Prema istražiteljima, 4. oktobra 2024. godine ispod vozila šefa grupe za obezbeđenje propusnica Uprave za bezbednost NE Zaporožje, postavljena je improvizovana eksplozivna naprava.

Istražni komet Ruske Federacije oglasio se povodom terorističkog napada na zaposlenog u nuklearnoj elektrani Zaporožje, a Glavna obaveštajna uprava (GUR) Ukrajine je u međuvremenu objavila snimak ovog terorističkog akta.

Kako je saopštio Istražni komitet, u Zaporoškoj oblasti se utvrđuju okolnosti ubistva radnika Zaporoške nuklearne elektrane.

"Istražna uprava Istražnog komiteta Rusije za Zaporošku oblast pokrenula je krivični postupak zbog dela ubistvo na opšteopasan način, šefa grupe za obezbeđenje propusnica Uprave za bezbednost NE Zaporožje", navodi se u saopštenju pomenutog organa.

Prema istražiteljima, 4. oktobra 2024. godine ispod vozila šefa grupe za obezbeđenje propusnica Uprave za bezbednost NE Zaporožje, parkiranog u blizini kuće na Kaštanovom bulevaru u gradu Energodar, postavljena je improvizovana eksplozivna naprava. Kada je čovek ušao u auto, naprava se aktivirala. Žrtva je od zadobijenih povreda preminula u bolnici.

"U krivičnom postupku sprovode se istražne i operativno-istražne radnje u cilju identifikacije lica umešanih u izvršenje ovog krivičnih dela. Naložena su i izvršena veštačenja predmeta prikupljenih na uviđaju mesta događaja, a očevici događaja su saslušani u svojstvu svedoka. Istraga je u toku," dodaju iz Istražnog komiteta RF.

U međuvremenu, Glavna obaveštajna uprava Ukrajine objavila je snimak koji potvrđuje direktnu umešanost službe u ovaj teroristički akt.

Takođe, otkriven je i identitet ubijenog radnika elektrane i u pitanju je Andrej Jurijevič Korotki, koji je ujedno bio i poslanik Gradskog veća Energodara.

NEĆEMO NEMA ŠANSE! Velika pobuna elitne jedinice, protesti su samo početak

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA