Najnovije

OGLASIO SE MINISTAR ODBRANE BiH: Tragično stanje oko Jablanice 20 poginulih

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u programu Al DŽazire otkrio je da je 20 osoba nastradalo u katastrofalnim poplavama i odronima u ovoj državi.

Istakao je da se radi o nezvaničnim informacijama sa terena.
- Ali broj žrtava, nažalost, raste - kaže Helez.
- Mi smo dali nalog vojnicima i helikopterima. Poslao sam zahtev komandantu, to je kraća procedura, koji će on odobriti, moramo evakuisati jedno dete - kaže Helez.

Navodi da preko fiksnog telefona komunicira s načelnikom Jablanice, koji ga je nazvao u pet sati ujutru zbog situacije sa poplavama.
- Od tada koordiniram oružanim snagama u BiH. Uputili smo jednu jedinicu koja vrši procene, pošto to po proceduri tako ide, dalje upotreba helikoptera je zapela u Civilnoj zaštiti, jer neka Dalila Efendić odbija da zahtev uputi Ministarstvu sigurnosti - kaže Helez.

Selo Gojevići kod Fojnice u BiH potpuno je odsečeno od ostatka opštine. Prema nezvaničnim informacijama od meštana, sumnja se da ima i stradalih.

Voda je naglo počela da ulazi u dvorišta, polja, a potom i kuće. Meštani koji žive uz samu reku jedva su pobegli iz kuća i smeštaju se kod onih koji imaju kuće na sprat.

Apokaliptični snimci iz Bosne obišli su društvene mreže, kako se može videti neverovatne količine vode preplavile su ulice, a odroni su dodatno paralisali saobraćaj.

Na ulicama se može videti tek poneki prolaznik koji sa nevericom posmatra ovu prirodnu katastrofu.

Gorska služba spašavanja Jablanica pozvala je stanovnike da se jave za pomoć njima, kao i vatrogascima kako bi pomogli u akcijama spašavanja

zbog poplava koje su noćas izazvale obilne padavine.

Iz Vatrogasne stanice Jablanica kažu da je opština u potpunosti blokirana, čemu svedoči i snimci iz ovog mesta koji izazivaju jezu.

Sa Zenica bloga apeluju na sve koji ovog jutra privatno ili poslom idu u Srednjebosanski kanton, Kiseljak, Kreševo i okolinu, na posebnu opreznost zbog posledica višesatne kiše.

LAVROV: Kosovsko pitanje i Dejtonski sporazum dobar primer sabotaže odluka UN

Izvor: Informer.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA