Najnovije

OGNJENI PAKAO NA FRONTU: Ukrajinci najlukavije igraju na krvavom frontu

U Kurskoj oblasti se nastavljaju borbe na više frontova, sa fokusom na liniju dodira u nekoliko ključnih regiona.

U okrugu Gluškovski, intenzivne borbe se vode u blizini sela Veseloje, gde su ruske snage proširile svoju kontrolu. Međutim, potvrda o oslobađanju Medvežijevog rejona još uvek nije stigla, što ostavlja otvorenu mogućnost da borbe u tom području i dalje traju.

Na Korenevskom frontu, situacija ostaje nepromenjena. Pozicione borbe dominiraju ovom regijom, dok šume oko sela Kremjanoje često podležu vazdušnim udarima ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga. U selu Novoivanovka, artiljerijski udar uništio je ukrajinsku haubicu M777, što ukazuje na neprekidne sukobe u ovoj oblasti.

Interesantno je da prebacivanje vučne artiljerije od strane ukrajinske armije na rusku teritoriju sugeriše da ukrajinska armija i dalje drži čvrstu kontrolu nad Novoivanovkom, iako ovaj potez može ukazivati i na nedostatak samohodne artiljerije.

U Sudžanskom okrugu, situacija ostaje statična, uz nastavak lokalnih borbi. Artiljerija i avijacija Oružanih snaga Rusije nastavljaju sa gađanjem ukrajinskih položaja u blizini sela Martinovka i Plehovo.

U večernjim satima, ukrajinska armija izvela je napad na Kurčatov, pri čemu je udar pogodio jedan od hangara u blizini rezervoara. Ovaj napad izazvao je sekundarnu detonaciju i požar, a važan detalj je da je Kurska nuklearna elektrana udaljena manje od pet kilometara od mesta napada. Zvanične informacije o incidentu su oskudne, ali prvi izveštaji sugerišu da je upotrebljena vođena bomba. 

KAKVA PAKLENA NOĆ! Izraelsko brutalno granatiranje visokih funkcionera

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA