Najnovije

ORBAN: EU je započela ekonomski hladni rat sa Kinom

Članice EU glasaće danas o tome da li će uvesti carine u narednih pet godina u iznosu do 45 odsto na uvoz električnih vozila kineske proizvodnje.

Mađarski premijer Viktor Orban smatra da je EU započela "ekonomski hladni rat" sa Kinom, dok se lideri Unije pripremaju za ključno glasanje o uvođenju carina na uvoz električnih automobila kineske proizvodnje.

Orban je za mađarski državni radio rekao da je ono što Brisel sada tera svoje članice da rade protiv Kine "ekonomski hladni rat".

Premijer Mađarske, koji je predvodio akciju da dovede kineske fabrike za proizvodnju električnih automobila i baterija u zemlju, rekao je da Mađarska ne želi da bude ograničena bilo kojim blokom, već da želi da nastavi trgovinu sa obe strane.

On je ocenio da će biti sve teže prodati proizvode koji su proizvedeni u EU ako se svetska ekonomija podeli na dva bloka, kao i da je nejasno da li Mađarska može uspešno da nastavi sprovođenje svoje strategije "ekonomske neutralnosti".

Članice EU glasaće danas o tome da li će uvesti carine u narednih pet godina u iznosu do 45 odsto na uvoz električnih vozila kineske proizvodnje.

Nemačka će glasati protiv uvođenja tih carina, rekli su za Rojters dobro obavešteni izvori.

MAKRON: EU bi mogla da umre - naš bivši model je gotov

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA