Najnovije

RUSI DONOSE MNOGO BITAN ZAKON! Više ništa neće biti isto

Ruski Roskomnadzor i Vlada predstavili su nacrte novih propisa kojima se planira veća transparentnost za resurse u društvenim mrežama sa više od 10.000 pratilaca.

Prema predlozima, nakon verifikacije, ovakvi resursi biće uključeni u zvanični spisak javnih stranica, a vlasnici će morati da dostave osnovne informacije o sebi i svom kanalu, uključujući kontakt podatke, preko portala Gosuslugi, veb-sajta Roskomnadzora ili specijalnog čat-bota u društvenim mrežama.

Nakon uključivanja u spisak, vlasnici stranica i mreže će biti obavešteni, a stranica će dobiti poseban znak kao potvrdu. Informacije iz ovog spiska čuvaće se u šifrovanom obliku, bez javnog objavljivanja. Preko specijalne forme na sajtu Roskomnadzora, ili putem unikatne veze, korisnici će moći da provere da li je kanal u spisku.

Neidentifikovani kanali sa više od 10.000 pratilaca neće moći da objavljuju reklame ili prikupljaju donacije za svoje aktivnosti, a njihove objave neće biti moguće repostovati. Ove mere imaju za cilj zaštitu korisnika od lažnih stranica, falsifikovanih naloga i prevaranata.

Javna rasprava o predlozima trajaće do 31. oktobra, a građani mogu podneti svoje predloge za izmene i dopune ovih projekata.

ŠAMAR KOLEKTIVNOM ZAPADU: Gutereš na samitu BRIKS-a u Rusiji

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA