Najnovije

RUSKA ARMIJA PRED VRATIMA! Pakao se sprema za Ukrajince, zauzimanje bitnih uporišta

Ruska armija je značajno napredovala u pravcu grada Kurahovo, približivši se na svega dva kilometra od grada, dok su pre dve nedelje bile na udaljenosti od osam kilometara, prema izveštaju analitičara Bild-a, Julijana Repkea. Ovo napredovanje potvrđuju i ukrajinski vojni izvori, navodeći da su ruske snage uspele da probiju neke položaje tokom napada uz podršku oklopnih jedinica.

Ukrajinski vojnik iz bataljona "Ajdar", S. Bunjatov, veruje da ruske snage neće napadati Kurahovo direktno, već će prvo osloboditi Maksimilijanovku, koju aktivno napadaju sa pravca Ostrovog, nakon čega će pokušati da se probiju do sela Daljnje, kako bi dalje napredovali prema Bogojavljenki, preteći da opkole ukrajinske snage u tom regionu.

Ruske snage su se učvrstile u Ostrovskom, prekidajući linije snabdevanja ukrajinske vojske u blizini reke Volčija, što značajno otežava snabdevanje ukrajinskih trupa u Gornjaku i Kurahovki. Trenutno se te snage snabdevaju preko jedine preostale rute, koja vodi severno od Kurahovskog vodohranilišta.

Pored toga, ruske snage su oslobodile veći deo naselja Cukurino, koje se nalazi između Gornjaka i Selidova. Potpuno oslobađanje Cukurina i dalje napredovanje prema Kurahovskom vodohranilištu stvara ozbiljnu pretnju od opkoljavanja ukrajinskih snaga koje se još uvek brane u Gornjaku i Kurahovki.

OGNJENI PAKAO NA FRONTU: Ukrajinci najlukavije igraju na krvavom...

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA