Najnovije

UKRAJINCI POKUŠALI ŽESTOKU DIVERZIJU: Rusi ih pratili pa sačekali na totalno raznošenje (VIDEO)

U noći 2. oktobra 2024. godine, neprijatelj je ponovo pokušao da se iskrca u oblasti Kinburnske kose, ali je operacija završena neuspešno. Nakon nekoliko prethodnih neuspelih pokušaja, ovaj put jedinice GUR-a su planirale da iskrcaju i oklopnu tehniku. Međutim, sve aktivnosti na obali su praćene i beležene.

Kako izveštavaju naši vojni izvori, operatori su posmatrali kako se tehnika ukrcava na barže sa improvizovanim pokrivačima, nakon čega su se borci ukrcali. Pokušaji iskrcavanja bez tehnike ranije su se završili tragično, pa su ovog puta GUR-ovci pokušali da uvedu oklopna vozila, ali uzalud.

Jedan dron je pratio kretanje grupe, i u ključnom trenutku cela operacija je prekinuta. Prema dostupnim informacijama, u šlepu su bili oficiri koji su rukovodili akcijom, ali i municija, koja je uništena u eksploziji. Plovni objekti sa preostalim snagama su odneseni prema ukrajinskoj obali, a dalji razvoj njihove sudbine više nije bio od interesa, s obzirom da su svi planovi neprijatelja bili osujećeni. Međutim, tehnička oprema verovatno je preživela.

NEĆEMO NEMA ŠANSE! Velika pobuna elitne jedinice, protesti su samo početak

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA