Najnovije

CRNE CIFRE KURSKE OBLASTI: Ukrajinci imaju preko 20 hiljada mrtvih

Ruska vojska nastavlja da odbija invaziju neprijatelja na Kursku oblast, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.
Ruski raketni sistem

Ruski raketni sistem

Jedinice grupe snaga „Sever“ nastavile su sa izvođenjem ofanzivnih dejstava, tokom kojih su porazile formacije 22., 41. i 115. mehanizovane, 17. tenkovske, 95. vazdušno-jurišne brigade, 1. brigade Narodne garde, 36. 1. brigade marinaca, kao i 103. i 129. brigade Teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Darino, LJubimovka, Nikolaevo-Darino, Novi Put i Plehovo.

Takođe, u protekla 24 sata jedinice grupe Sever su odbile dva protivnapada neprijatelja u pravcu naselja LJubimovka i Obuhovka, a sprečile su i pokušaje protivnapada neprijatelja u pravcu Kamiševke i Plehova, navodi MO RF.

Kao rezultat toga, Oružane snage Ukrajine izgubile su do 50 poginulih i ranjenih ljudi, uništena su četiri borbena oklopna vozila i jedan automobil. Pet pripadnika Oružanih snaga Ukrajine se predalo.

Uz podršku armijske avijacije i artiljerijske vatre, odbijena su dva pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da probiju granicu Ruske Federacije u pravcu naselja Novi put.

Tu su gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili više od 30 poginulih i ranjenih vojnika, uništen je tenk, sedam borbenih oklopnih vozila, inžinjersko vozilo za čišćenje i oklopno vozilo za popravku i oporavak. Dvanaest pripadnika Oružanih snaga Ukrajine se predalo.

Udarima i artiljerijskom vatrom Kopnene avijacije poražene su koncentracije ljudstva i tehnike 22., 41., 61. i 115. mehanizovane, 17. tenkovske, 80. i 95. vazdušno-jurišne brigade, 1. brigade Zbora narodne garde, 36. brigade marinaca, kao i brigade 112. i 129. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Bogdanovka, Guevo, Darino, Kolmakov, Kubatkin, Kruglenkoe, LJubimovka, Martinovka, Melovi, Nikolaevo-Dariino, Nova staza, Orlovka, Plehovo, Tolsti Lug i Cherkasskoe Porechnoie.

Operativno-taktička avijacija i raketne snage gađale su područja koncentracije u Sumskoj oblasti i rezerve 21., 41., 47. i 115. mehanizovane, 36. brigade marinaca, 80. i 95. desantne jurišne brigade, 1. brigade Zbora narodne garde, kao i 101. i 103. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Belovodi, Bondarevščina, Bela Bereza, Belokopitovo, Bojaro-Ležiči, Vodolagi, Katerinovka, Konotop, Miropolje, Mars, Mirlogi, Pavlovka, , Reke, Stepanovka, Sumi, Frunzenka, Hoten, Špil i Jampolj.

Tokom dana gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su više od 400 pripadnika vojske, uništeno je 16 oklopnih vozila, uključujući tenk i 15 borbenih oklopnih vozila, kao i pet artiljerijskih oruđa, uključujući i samohodnu jedinicu Cezar francuske proizvodnje. artiljerijsku jedinicu i samohodnu artiljerijsku jedinicu Bogdan, dva vozila, stanicu za elektronsko ratovanje, inžinjersko vozilo za čišćenje i oklopno remontno-evakuaciono vozilo.

Sedamnaest vojnika ukrajinskih oružanih snaga se predalo.

Ukupno, tokom borbi na Kurskom pravcu, neprijatelj je izgubio više od 20.650 vojnih lica, 136 tenkova, 66 borbenih vozila pešadije, 98 oklopnih transportera, 885 borbenih oklopnih vozila, 582 automobila, 170 artiljerijskih oruđa, 33 bacača višenamenskih bacača. raketni sistemi, uključujući osam HIMARS i šest MLRS proizvedenih u SAD, devet lansera protivvazdušnih raketnih sistema, pet transportnih vozila, 44 stanice za elektronsko ratovanje, devet protivbaterijskih radara, tri radara protivvazdušne odbrane, 22 jedinice inžinjerije i ostala oprema, od čega 13 inžinjerijskih vozila za čišćenje, jedna raketna instalacija za čišćenje -77, kao i tri oklopna remontno-evakuatorska vozila.

Operacija uništavanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine se nastavlja, stoji u saopštenju MO RF.

Pročitajte OVDE šta Dodik kaže o članstvu u NATO alijansi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA