Najnovije

OFANZIVA RUSKE VOJSKE U DNR: Ukrajinci izbačeni iz naselja Želano Drugo

Ruska vojska zauzela je naselje Želano Drugo u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruska vojna grupa „Jug“ uspešno je probila odbranu koja je bila sastavljena iz šest ukrajiinskih brigada na području mesta Reznjikovka, Zvankovka, Bela Gora i Maksimiljanovka.

Istovremeno, tokom borbi ruske snage su odbile tri kontranapada Ukrajinaca. Ukrajina je u tim borbama izgubila do 755 vojnika, devet automobila, haubicu FH70 britanske proizvodnje i još dve američke.

Istovremeno, jedinice grupe „Istok“ zauzele su povoljnije položaje u borbama za prethodna 24 sata, snage Kijeva su izgubile do 110 vojnika i vojnu tehniku strane proizvodnje.

Jedinice grupe „Centar“ takođe su nastavile sa ofanzivom i probile su se unutar ukrajinske odbrane na frontu. U tim borbama ukrajinska vojska izgubila je do 490 vojnika, kao i jedno američko oklopno vozilo „bredli“.

Grupa „Zapad“ takođe je zauzela povoljnije položaje na frontu i uništila šest ukrajinskih skladišta oružja. U borbama za protekla 24 sata ukrajinske snage su na tom delu fronta izgubile do 405 vojnika.

I grupa „Sever“ je zabeležila uspehe na frontu – nanela je gubitke ukrajinskim formacijama u naseljima u Harkovskoj oblasti, a Ukrajinci su ostali bez 115 vojnika, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Uzaludna vera lažnog Kosova u Vatikan: Neće biti ključnog poteza protiv Srbije – bar za sada

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA