Najnovije

REDOM PADAJU UPORIŠTA! Ruska armija rapidno napreduje

Ruske snage izvele su napade na infrastrukturu Oružanih snaga Ukrajine korišćenjem bespilotnih letelica „Geranj-2“ na teritoriji Kijevske, Žitomirske i Kirovogradske oblasti. Aktivnosti protivvazdušne odbrane (PVO) Ukrajine su zabeležene i u Sumskoj i Čerkaskoj oblasti.

Ukrajinske formacije ponovo su izvršile nalet bespilotnih letelica na nekoliko regiona Rusije. PVO Rusije presrela je ciljeve iznad Rostovske i Orlovske oblasti, kao i iznad Azovskog mora. U Voronješkoj oblasti, pogodak bespilotne letelice izazvao je manji požar na objektu nafte i gasa.

Na Kurskom pravcu vode se borbe u Gluškovskom, Korenevskom i Sudžanskom rejonu, gde ruske jedinice uspešno odbijaju napade ukrajinskih snaga. Istovremeno, Oružane snage Rusije nanele su uspešan udar na koncentraciju ukrajinskog osoblja i tehnike u Sumskoj oblasti.

Na Donjeckom pravcu ruske snage oslobodile su veći deo Cukurina, potisnuvši ukrajinske snage na zapadne ivice naselja. Postoje nepotvrđene informacije o početku borbi za Izmajlovku.

Na Južno-Donjeckom pravcu ruske snage završile su čišćenje Ugledara i pripremaju se za početak ofanzive na Bogojavlenku. Takođe, pojavile su se informacije o početku borbi na jugoistočnoj periferiji Katerinovke i značajnom napredovanju ruskih jedinica na tom području.

RUSKA VOJSKA DAJE GAS! Kreće jaka ofanziva, stižu oklopne jedinice

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA