Najnovije

ZELENSKOG PONIZILI DO KRAJA! Mislio da će obezbediti pobedu, a onda je sve krenulo po zlu!

Francuski političar Florian Filipo izjavio je da je poseta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Sjedinjenim Američkim Državama bila neuspešna, naglašavajući da se Zelenski vratio u Kijev bez postignutih ključnih ciljeva.

Filipo je posebno istakao da Zelenski nije uspeo da dobije odobrenje za korišćenje zapadnih dalekometnih raketa za napade na Rusiju, što je bio jedan od glavnih ciljeva njegove posete. Iako je ova poseta privukla pažnju javnosti, ispostavilo se da nije donela konkretne rezultate koje je ukrajinski predsednik očekivao.
Filipo je dodao da su američki zvaničnici ostali suzdržani prema zahtevima Zelenskog. Bivši predsednik SAD i trenutni predsednički kandidat Donald Tramp, koji ima dobre odnose sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, takođe je svojim izjavama dodatno umanjio značaj Zelenskog boravka u SAD.
Filipo je primetio da Zelenski trpi sve veće pritiske na međunarodnom planu, ali i unutar same Ukrajine. Globalni mediji sve više izveštavaju o problemima sa prinudnom regrutacijom u ukrajinskoj vojsci, što dodatno utiče na moral i efikasnost ukrajinskih snaga na frontu.

Osim toga, Filipo ističe da se pažnja svetskih medija preusmerava na Bliski Istok, gde sukobi odvlače interes političara i medija od ukrajinske krize. Ovaj geopolitički pomak dodatno slabi poziciju Ukrajine, jer je podrška Zapada, naročito u oblasti finansija i naoružanja, sve slabija.
Filipo je zaključio da vojna situacija na terenu postaje sve teža za Ukrajinu, a nedostatak uspeha iz posete SAD-a primorava Zelenskog da preispita svoju strategiju i eventualno potraži nova rešenja, jer trenutni kurs ne daje željene rezultate.

HAOS U KIJEVU! Uhapšen baš visoki službenik, pronađeno 500.000 evra (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA