Najnovije

BLISKI ISTOK NE JENJAVA: Izrael "ravni" Hezbolah - eskalacija sa Iranom na pomolu!

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su protekle noći gađale lokacije u Bejrutu na kojima se, kako tvrde, nalaze skladišta oružja libanske grupe Hezbolah i druga "teroristička infrastruktura".
Rat

Rat

"Vazdušnim napadima prethodili su sveobuhvatni koraci kako bi se ublažila šteta po civile, uključujući upozorenje o pretećim udarima", navedeno je u saopštenju, prenosi Si-En-En.

Dodaje se da će IDF nastaviti punom parom da gađa vojne objekte Hezbolaha.

Izraelska vojska je navela i da je rano jutros oko 30 projektila ispaljeno na izraelsku teritoriju iz Libana i da su neki projektili presretnuti, prenosi Tajms ov Izrael.

Trideset minuta posle ponoći oglasile su se sirene u oblasti Kirjat Šmona na severu Izraela.

IDF navodi i da su vazdušne snage oborile tri jurišne bespilotne letelice iznad Sredozemnog mora, od kojih jednu blizu obale Tel Aviva, za koje tvrdi da su ispaljene sa istoka.

Iran – sledeća meta!?

Izraelski ministar odbrane Joav Galant kaže da bi Iran, ako pokuša nauditi Izraelu, mogao izgledati kao Gaza ili Bejrut.

NJegova izjava dolazi u trenutku kada Izrael preti da će napasti svog najvećeg neprijatelja nakon velikog raketnog prošlosedmičnog napada.

"Ko god misli da će nas puki pokušaj nanošenja štete odvratiti od akcije, neka pogleda Gazu i Bejrut. Jaki smo, i u odbrani i u napadu, i uzvratit ćemo – na način, u vreme i na mestu koje odaberemo", rekao je Galant.

Letovi sa svih iranskih aerodroma otkazani su od 21 sat večeras do sutra ujutru u 6 sati po lokalnom vremenu, javili su iranski državni mediji, citirajući portparola iranske Organizacije za civilnu avijaciju.

Letovi su otkazani zbog operacionalnih restrikcija, citirali su mediji reči portparola koji nije naveo druge detalje.

Iran je uveo ograničenja letova u utorak kada je lansirao rakete na Izrael koji je obećao da će uzvratiti na napad.

Već nekoliko meseci su u porastu strahovanja od iranske odmazde Izraelu zbog ubistva političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽejk Salivan nazvao je nedavni raketni napad na Tel Aviv "značajnom eskalacijom", pošto je Izrael obećao odmazdu ubrzo nakon što je napad završen.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu takođe je rekao da će Iran "platiti" za rakete lansirane na njegovu zemlju.

Iranski lider ajatolah Ali Hamnei branio je postupke svoje zemlje, rekavši da će Iran ponovo napasti ukoliko Izrael odgovori.

Pogledajte OVDE ukrajinske snimke uništenja ruske borbene tehnike

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA