Najnovije

TRAMP HTEO DA PITA PUTINA JOŠ 2017. GODINE: Da je ostao rata ne bi bilo gotovo sigurno

Donalda Trampa je, tokom njegovog mandata na mestu predsednika SAD 2017. godine, zanimalo mišljenje ruskog lidera Vladimira Putina u vezi sa mogućim američkim isporukama oružja Kijevu, piše „NJujork tajms“.

Prema pisanju lista, Tramp je na sastanku sa Vladimirom Putinom 7. jula 2017. godine u Hamburgu, govoreći o tome da njegova administracija razmatra mogućnost isporuke oružja Ukrajini, upitao: „Šta mislite?“, na šta je Putin odgovorio da bi to bila greška.

Kako list ističe, predsednik Rusije rekao je Trampu da će Ukrajinci svejedno tražiti više, šta god im Sjedinjene Američke Države predale.

Jedan od sagovornika lista primetio je da je Tramp pitao Putina o Ukrajini i za vreme prvog telefonskog razgovora nakon stupanja na dužnost.

Ruski lider je govorio o duboko ukorenjenoj korupciji u toj bivšoj sovjetskoj republici, što Tramp nije osporavao, ali nije ni branio ukrajinske vlasti.

Tokom svoje trenutne predizborne kampanje, Tramp je više puta obećavao da će, ako pobedi na predsedničkim izborima u novembru, rešiti ukrajinski sukob pre svoje inauguracije 20. januara.

Izveštaj Državnog revizora: RTS potrošio 30 miliona evra na spoljne produkcije uz niz nepravilnosti

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA