Najnovije

ŽESTOK UDAR NA GAZU: Izrael ogolio prevaru Hamasa - tvrde da su zato gađali školu

IDF kaže da je nedavno izveo vazdušni napad na grupu Hamasovih operativaca koji su delovali ispred bivše škole u ​​severnom delu Pojasa Gaze.
Raketiranje

Raketiranje

Prema navodima izraelske vojske, Hamas je koristio školu Halifa Ben Zajed za planiranje i izvođenje napada na IDF trupe i na Izrael.

Napominje se da su preduzeti koraci da se "ublaži šteta koju su pretrpeli civili" u napadu i optužio Hamas da "sistematski“ koristi civilne lokacije za svoje operacije.

Bilans poginulih u izraelskom napadu na džamiju i školu gde su prema navodima kancelarije za medije vlade u Gazi koju vodi Hamas bila smeštena raseljena lica, porastao je na najmanje 24. Ranjene su 93 osobe.

Udari na džamiju i školu, u blizini bolnice El Aksa u Deir el Balahu u centralnom delu Gaze, usledili su u trenutku kada se rat između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas u enklavi približava svojoj prvoj godišnjici.

U sopstvenom saopštenju, izraelska vojska je saopštila da je izvela „precizne udare na teroriste Hamasa” koji su delovali u okviru komandnih i kontrolnih centara smeštenih u školi Ibn Rušd i džamiji Šuhada el Aksa u oblasti Deir el Balah.

Pročitajte OVDE o napretku ruskih snaga u Donbasu kod Selidova

Izvor: RTS / Tajms of Izrael

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA