Najnovije

RUSKA OFANZIVA NA DELU! Potpuno rasulo i raspad sistema je samo početak kraja

Rusija nastavlja ofanzivu u regionu Kurska, gde njena armija sprovodi intenzivne napade radi istiskivanja okupacionih snaga. Kako se navodi, ruska vojska aktivno napreduje u naseljima Darjino, Nikolajevo-Darjino i Plehovo, gde se nastavljaju borbe sa ciljem da se protivničke snage istisnu iz ovih zona.

Posebno intenzivni su napadi u mestu LJubimovka, gde je 106. divizija vazdušno-desantnih trupa već osvojila više od polovine naselja.

Na Kurskom frontu situacija ostaje napeta, a neprijatelj se nalazi u defanzivi. Ruska vojska je zadržala inicijativu, odbijajući tri kontranapada u pravcu naselja LJubimovka, Plehovo i Rusko Porečno, dok su sprečeni napadi u pravcu naselja Oljgovka.

Što se tiče gubitaka protivničkih snaga, ruski izvori tvrde da je u poslednja 24 časa neutralisano više od 200 pripadnika raznih nacionalnosti, uključujući ukrajinske, vijetnamske, irske, kineske, američke i poljske borce. Uništene su tri borbene mašine pešadije (BBM), četiri artiljerijska oruđa, dva minobacača i tri vozila.

HAOS U BRISELU! Političar nasrnuo na Orbana dok je govorio, obezbeđenje ga bacilo na pod (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA