Najnovije

DODIK POSLE ROČIŠTA U SARAJEVU: Sve sudije u postupku su muslimani sa upitnom ratnom prošlošću

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ukazao je da su u predmetu koji se vodi protiv njega i v.d. direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukića pred Sudom BiH, zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, sve sudije muslimani i da je upitna njihova ratna prošlost i uloga u ovom predmetu.

To je, istakao je Dodik, slučaj i sa glavnim sudijom Senom Uzunović koja je bila pripadnik tzv. Armije BiH.

„U Konjicu je ubijena jedna porodica Golubović, sinovi Petar i Pavle od osam i devet godina. Onda su se pojavili Senini saborci koji su izveli tu porodicu, ubili oca, majku i starijeg brata. Mlađi brat je ranjen otišao do policajaca da to prijavi. Ti muslimani, policajci, su to dete odveli ponovo kod egzekutora. Sena Uzunović nije ništa učinila u tom slučaju“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Administrativnom centru Vlade u Istočnom Sarajevu, nakon današnjeg ročišta u Sudu BiH.

Dodik je rekao da mu je teško i da govori o ovom slučaju kao i isključiti emocije, jer su oslobođeni tada pripadnici takozvane Armije BiH koji su ubili kompletnu srpsku porodicu.

Jasno je, istakao je, šta Sena Uzunović, nakon ovog čina misli o zločinima nad Srbima i Republici Srpskoj i naveo da je i predsednik SDA Bakir Izetbegović jasno rekao ko stoji iza optužnice protiv njega i kakve su im namere.

„Ja sada treba da čekam ishod, a znam šta se dešava. Bakir Izetbegović nekada izleti sa nekom činjenicom, kao što je rekao da iza ovog procesa stoji međunarodna zajednica. Oni hoće da razgrade ovakvu BiH i naprave unitarnu BiH. Imaju podršku stranaca, Amerikanaca i Britanaca“, naveo je Dodik, prenela je Srna.

On kaže da mu oni još samo nisu direktno pretili ubistvom, ali da ni to nije isključeno u ovom momentu.

„Još mi nisu pretili ubistvom ali verujem da o tome razmišljaju. Imam podršku naroda i to mi je najvažnije. Već sam se kandidovao za predsednika Republike Srpske i na narednim izborima koji će se održati po našem zakonu“, naglasio je Dodik.

Ročište pred Sudom BiH prekinuto je dok se Sudsko veće ne izjasni o zahtevu odbrane Dodika za izuzeće sudije Sene Uzunović, a odluka će biti doneta do narednog ročišta, koje je zakazano za 16. oktobar.

Situacija u sudnici pretila da je preraste u eksces, a Uznovićeva nije dozvolila Dodiku ni da iznese svoje primedbe, već mu je zapretila da će ga udaljiti iz sudnice i da, kako je rekla, neće biti u mogućnosti da napusti Sud BiH.

ZLOČINI NE ZASTAREVAJU: Objavljen izveštaj sa svedočenjima o zverstvima kijevskog režima

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA