Najnovije

PUTIN I LUKAŠENKO: Zajedničke poruke Zapadu

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko učinio je mnogo na razvoju bilateralnih odnosa između Ruske Federacije i Belorusije, rekao je ruski predsednik na sastanku sa beloruskim liderom u Kremlju.

"Danas će vam, kao što znate, biti uručena najviša državna nagrada Ruske Federacije – Orden apostola Andreja Prvozvanog. U ovom slučaju, za posebne zasluge u jačanju bilateralnih veza između Rusije i Belorusije. Vi ste veoma mnogo učinili za to", rekao je Putin.

Putin je na početku sastanka rekao da je dinamika odnosa Rusije i Belorusije značajna, kao i da se trgovinske i ekonomske veze razvijaju dobrim tempom.

Prema njegovim rečima, obim rusko-beloruske trgovine iznosio je 46,5 milijardi dolara, a saradnja pokazuje dobru dinamiku.

Ruski lider je takođe istakao da je Rusija na prvom mestu po direktnim investicijama u belorusku ekonomiju, kao i da tak pokazatelj iznosi 4,5 milijardi dolara.

On je rekao da zemlje nastavljaju da razvijaju saradnju u oblasti industrije i poljoprivrede.

Predsednik Belorusije rekao je da je Zapad postavio plan da uguši Rusku Federaciju i Belorusiju, ali da nije uspeo.

"Zapad je postavio sebi plan da nas uguši, pre svega, u ekonomiji i finansijama. Oni to i sami priznaju sada. Postsovjetske zemlje su se posle raspada SSSR-a oslanjale na očuvanje onoga što su imale. To nam je dobro došlo danas u mnogim oblastima jer proizvodimo robu, koja je potrebna Rusiji – od poljoprivrede do mikroelektronike", naveo je Lukašenko.

Putin uručio Lukašenku Orden sv. Apostola Andreja Prvozvanog

Ruski predsednik Vladimir Putin uručio je lideru Belorusije Aleksandru Lukašenku Orden sv. Apostola Andreja Prvozvanog na svečanoj ceremoniji u Kremlju.

Putin je ukaz o nagrađivanju Lukašenka potpisao u avgustu.

Pročitajte OVDE šta u Dubrovniku smeta Osmanijevoj

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA