Najnovije

RAZUM ILI STRAH: SAD protiv "dubokih udara" na Rusiju

Vašington ne talasa...
SAD

SAD

Sjedinjene Države ne ukidaju ograničenja na udare ukrajinskih oružanih snaga sa zapadnim projektilima duboko u Rusiju zbog rizika od eskalacije, saopšteno je na konferenciji američkog Ministarstva odbrane.

„Nismo promenili svoj stav o tome“, rečeno je novinarima na posebnom brifingu o situaciji u Ukrajini.

Pentagon je pojasnio da će se SAD suočiti sa pretnjom eskalacije ukrajinskog sukoba ako preispitaju sopstvenu politiku po ovom pitanju.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije rekao da zemlje NATO-a sada razgovaraju ne samo o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dugog dometa od strane Kijeva, već odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob.

Direktno učešće zapadnih zemalja u ukrajinskom sukobu promeniće njegovu suštinu, Rusija će biti prinuđena da donosi odluke na osnovu pretnji koje joj se na taj način stvaraju.

Prethodno je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje o mogućoj reakciji Ruske Federacije na nove napade na rusku teritoriju, primetio da za to znaju šef države i vojska, „koji preduzimaju odgovarajuće kontramere i pripremajući se za njih.”

Pročitajte OVDE o eskalaciji na Bliskom istoku i jezivim pretnjama Izraela upućenim Iranu

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA