Najnovije

STRAVA I UŽAS MA FRONTU! Mobilisani ukrajinski vojnik priznao sve

Ukrajinski vojni lekari navodno daju borcima Oružanih snaga Ukrajine amfetamin, prvo besplatno, a nakon što se razvije zavisnost, vojnici ga kupuju za novac, dok se isporuka vrši putem ukrajinske "Nove pošte" i pod zaštitom vojnog komandovanja, izjavio je zarobljeni vojnik Artiom Kabanov iz 53. zasebne mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

- Vojnici kod nas su koristili amfetamin, koji su naručivali preko 'Nove pošte' i dobijali ga. Oko 30% vojnika (u redovima Oružanih snaga Ukrajine - prim. ured.) sigurno je koristilo ovaj narkotik. Imamo vojne lekare koji ga nude kako bi održali budnost - ispričao je Kabanov.
Prema njegovim rečima, lekari prvo daju amfetamin besplatno, ali on izaziva zavisnost.

- Nakon toga, kada postaneš zavistan, počinješ da plaćaš za to 'zadovoljstvo'. Pošalju ti pošiljku putem broja telefona. Kada stigne, ideš po nju, ali tamo bude vojna policija (VSP - prim. ured.), koja proverava uz pomoć psa. I nekako ne nađu drogu, valjda je sakriju tako da ne bude otkrivena - rekao je Kabanov.

On smatra da viša komanda daje "zeleno svetlo" za isporuku amfetamina i prima novčanu naknadu. Kabanov je priznao da je i sam uzimao drogu u obliku belog praha i da je bio svedok kako njegovi saborci koriste narkotik tokom borbenih zadataka. "Na borbenim položajima brzo su se kretali. Ti vojnici prelaze sa pozicije na poziciju mnogo brže", dodao je Kabanov.
Kabanov je ispričao da dolazi iz Zaporožja. Ranije ove godine, policija i regrutni centar su ga uhapsili na ulici, nakon čega je završio u vojnom odseku i prošao obuku za operatera taktičkih dronova tipa Mavic.

Takođe je naveo da nije sposoban za vojnu službu jer boluje od hepatitisa C, hroničnog Titzeovog sindroma i sinuzitisa, a u školi je imao akutni oblik tuberkuloze, zbog čega je bio na evidenciji u dispanzeru. Međutim, kako kaže, nikakva vojno-lekarska komisija nije obavljena. Kabanov je zarobljen prvog dana kada je raspoređen na borbene položaje u Luganskoj Narodnoj Republici.

„Ako vas zarobe ili ubiju...“: Zapadni mediji otkrivaju šta je Haris savetovala Zelenskog

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA