Najnovije

KUVA SE U KIJEVU! Zelenski dobio neočekivano "ne", pa se vratio "planu B"

U napetoj političkoj klimi u Kijevu, predsednik Zelenski iznenadno se suočio sa neočekivanim otkazom u njegovim planovima, što ga je navelo da se vrati na "plan B".

Šef vojne obaveštajne službe, general Kiril Budanov, i komandant kopnene vojske, general Aleksandar Sirski, odbili su ponudu predsjednika Zelenskog da preuzmu funkciju glavnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine. Vladimir Zelenski morao je da se „povuče“, nakon što je sam Valerij Zalužni odbio da podnese i preuzme mesto sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu.

Ova odluka vojnih rukovodilaca predstavlja neočekivani obrt u ukrajinskom političkom pejzažu. Generali Budanov i Sirski su javno istakli svoje odbijanje odgovornosti glavnog komandanta, što ostavlja prostor za nove dogovore i pregovore u okviru vojne i političke strukture Ukrajine.

Situacija dodatno komplikuje se odbijanjem Valerija Zalužnija da preuzme funkciju sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, što može dovesti do dubljih promena u vrhu ukrajinske vlasti.

UŽASAN DAN ZA RUSKU ARMIJU! Pogođena ruska pešadija u pravcu...

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA