Najnovije

MISTERIJA U SARAJEVU: Stigao NATO da sastanči - teme nepoznate

Nešto se kuva u Sarajevu...

Predstavnici Severnoatlantskog saveza predvođeni zamenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčeom DŽoanom počeli su dvodnevnu posetu Bosni i Hercegovini susretom sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Nakon toga je predviđen razgovor sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto i članovima Saveta ministara BiH, a kasnije i sa predstavnicima Parlamentarne skupštine BiH.

Iz Ministarstva spoljnih poslova BiH nisu najavili šta će biti teme razgovora, piše Radio Slobodna Evropa.

U petak 2. februara DŽoana i ambasadori zemalja članica NATO-a će razgovarati sa predstavnicima nevladinih organizacija, kao i sa studentima univerziteta iz Bosne i Hercegovine.

Planirano je da delegacija NATO-a poseti i vojnu bazu Rajlovac kod Sarajeva, gde će, kako je najavljeno, biti razgovora o "praktičnim aspektima saradnje između BiH i NATO-a".

"Zamenik generalnog sekretara NATO-a i ambasadori će se takođe sresti sa komandantom Štaba NATO-a u Sarajevu brigadnim generalom Pamelom Mekgahom, novim komandantom EU snaga u BiH (EUFOR) general majorom Laslom Sticom, visokim predstavnikom za BiH Kristijanom Šmitom, te predstavnicima međunarodne zajednice u BiH", ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova BiH.

 ​​​​​​Pročitajte OVDE o pomoći EU za Ukrajinu 

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA