Najnovije

ONO O ČEMU SE NE GOVORI: Dva razloga zbog kojih je smenjen Zalužni

Konstantin Zatulin, Prvi zamenik predsednika komiteta Državne dume za poslove ZND, izjavio je da je ostavka glavnog komandanta VSU, Valerija Zalužnog, povezana sa dva glavna razloga. Jedan je popularnost među stanovništvom koja zasenjuje Vladimira Zelenskog.

Zatulin je izjavio za RIA Novosti da postoje dva glavna razloga za smenjivanje Zalužnog.

Prvi - gospodin Zalužni, prema anketama iz Ukrajine, nadmašuje samog ukrajinskog vrhovnog glavnokomandanta po popularnosti, što je, po njegovim rečima, glavni greh koji Zelenski ne može oprostiti.

Drugi razlog, prema njegovim rečima, vezan je za promenu karaktera vojnih akcija. Zatulin je objasnio da Zalužni nije uspeo u operacijama na terenu, pogotovo u kontranapadu Ukrajine, iako je većina ljudi to razumela. On je rekao da je bilo potrebno naći žrtvenog jarca.

Zelenski je 8. februara potpisao ukaze o postavljanju Aleksandra Sirskog za glavnog komandanta VSU umesto Valerija Zalužnog.

Pre toga, Sirski je komandovao kopnenim trupama. Vodeći zapadni mediji naglašavaju da ga jedni smatraju bliskim pripadnikom Zelenskog, dok ga drugi, zbog velikih gubitaka na frontu, nazivaju "Mesar" i "General 200".

Što se tiče razloga za ostavku Zalužnog, on je bio predmet različitih tumačenja i analiza. Popularnost je bila jedan od aspekata koji se navode kao razlog za njegovu smenu.

Međutim, postojali su i drugi razlozi, kao što je neuspeh u vojnim operacijama, posebno u kontranapadu Ukrajine. Takođe, pojavile su se i kritike na račun njegovog upravljanja, smatrajući da nije uspeo da postigne značajan napredak na bojnom polju.

ZASTAŠUJUĆA PORUKA MEDVEDEVA: U ratu sa NATO, Rusija neće imati izbora - odgovor će biti apokalipsa

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA