Najnovije

PRODOR KOD AVDEJEVKE: Ukrajinci sve slabiji - padaju Plava jezera!

Ruske trupe nastavljaju da postižu uspehe u granicama grada Avdejevke. Napredak je u pravcu Avdejevskog auto depoa – bliže ulazu u sam grad iz pravca.

Istovremeno, ukrajinski vojni dopisnici pišu da su Oružane snage Ukrajine zapravo izgubile mogućnost da prebacuju rezerve i municiju ovim putem do Avdejevke, pošto je put O0542 pod jakom vatrom ruskih snaga.

Za prebacivanje snaga i sredstava u grad, ukrajinske trupe sada pokušavaju da u većoj meri koriste put od sela Tonenkoje, ali su jurišni ruski odredi već na manje od 2 km od ovog puta. Shodno tome, napadi se takođe sprovode veoma intenzivno.

S početkom novog dana, ruske trupe su zauzele deo teritorije Avdejevke jugoistočno od kamenoloma (Plava jezera). Napredak se ostvaruje u pravcu Avdejevske plaže (Donjeck) sa zauzimanjem novih blokova duž ulica Stepnaja i Pribrežnaja.

Pristup južnoj obali Plavih jezera omogućava ruskim trupama ne samo da prošire teritoriju kontrole na severu grada, već i da izvrše dodatni pritisak na ukrajinske snage, čiji se položaji nalaze u centralnom delu Avdejevke.

Pročitajte OVDE kako je Putin uhvaćen u laži 

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA