Najnovije

PUTIN UHVAĆEN U LAŽI: Podmukla namera ili slučajan lapsus!?

Na Zapadu je sa velikom nelagodom dočekan intervju koji je napravio Taker Karlson sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i već su se oglasili razni zapadni političari sa "odgovorima", međutim, jedna stvar se posebno širi društvenim mrežama, a reč je o jednoj neistini koju je izgovorio Putin tokom intervjua.

Naime, Putin je tokom intervjua objašnjavao da je jednom prilikom upitao ukrajinskog predsednika, Vladimira Zelenskog, zašto podržava neonaciste, navodeći da je i otac Zelenskog bio borac protiv fašizma, te da je bio na frontu.

To nije tačno. Otac Zelenskog, Oleksandar Zelenski, rođen je 1947. godine, ili bar tako piše na Vikipediji, znači nakon Drugog svetskog rata i prosto nije moguće da je bio učesnik Drugog svetskog rata, odnosno, da je bio jedan od boraca na frontu.

Sve je odmah okarakterisano kao “laž zlog Putina” od strane zapadne javnosti i isečak snimka ovog dela intervjua deli se na društvenim mrežama, ali obzirom da je informacija, manje-više, bezazlena, a i sve u svemu Zelenskog predstavlja u pozitivnom svetlu, najizvesnije je da je reč o svojevrsnom previdu ruskog lidera, gde je on verovatno mislio na “dedu” od Zelenskog.

Kremlj još uvek nije reagovao niti objasnio o čemu se ovde radi, ali nije reagovao još uvek ni  ukrajinski predsednik.

Putin u intervjuu, dok je govorio o tom razgovoru između njega i ukrajinskog predsednika, takođe je rekao da neće otkrivati šta mu je Zelenski tom prilikom odgovorio, navodeći da to ne bi bilo primereno.

Pročitajte OVDE o nedeljnom izveštaju MO RF o stanju na ukrajinskom frontu

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA