Najnovije

"Posle stava Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, novi izbori u Beogradu su bliži nego ikada"

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je juče da su posle stava Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji novi izbori u Beogradu bliže nego ikada.

Aleksić je na sednici opštinskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Zemunu pozvao stranku i koaliciju da se spremaju za lokalne izbore i da se bore za valjane izborne uslove.

On je najavio da se 19. februara očekuje konstitutivna sednica Skupštine Beograda i istakao da će opozicija imati spreman odgovor ako se bude krenulo u nasilno formiranje vlasti.

Naša obaveza je da onda odgovorimo na to, kazao je Aleksić.

Aleksić je pozvao članove svoje stranke da se spremaju za izbore i da se ne oslanjanu na medije i društvene mreže.

Mediji služe Vučiću da pripreme sve za „vojsku koja treba da uđe na teren“, ilustrovao je on, i objasnio kolegama da, pošto nemaju medije, moraju da idu od građanina do građanina.

Uzurpatorska vlast posle ovih izbora nije srećna, jer znaju da su krali, da su uhvaćeni i da im krađa neće proći, dodao je.

Aleksić je rekao da prvi put Evropa staje na stranu građana, vladavine prava i demokatije, a ne režima Aleksandra Vučića.

On se osvrnuo i na izjave predstavnika vlasti da su političari iz opozicije u Evropskom parlamentu izdali interese zemlje.

„Ne, gospodo iz vlasti. Vi ste pljačkom, razarenjem, gaženjem Ustava, slobode govora i medija i krađom izborne volje doveli do toga da se međunarodna zajednica bavi izborima u Srbiji“, kazao je Aleksić.

BITKA ZA AVDEJEVKU: Rusi presecaju ključne linije snabdevanja, Kijev ubacuje pojačanja (MAPA)

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA