Najnovije

UKRAJINA U NAJTEŽOJ KRIZI OD BITKE ZA KIJEV: Graničari priznali da je sve gori i gore

Ukrajina je u najtežoj vojnoj krizi od bitke za Kijev, navodi se u tekstu zamenika glavnog urednika nemačkog lista Bild Pola Ronchajmera.

Roncajmer je, nakon što je posetio front kod Artjomovska (ukrajinski naziv – Bahmut), primetio je loše raspoloženje u Ukrajini čim se pređe granica. Graničari su mu na engleskom rekli da „stvari postaju sve gore“.

MASK OPET TRESE PLANETU: Priznajte poraz u Ukrajini!

„Ovo je verovatno najgora vojna kriza u Ukrajini od ruske ofanzive na Kijev 2022. Neizvesnost i razočarenje su veliki u ovim hladnim zimskim danima. Kao reporter u Ukrajini, nisam video takvo raspoloženje od potpune invazije 2022. godine. Pitanje je da li shvataju ovu dramu u Vašingtonu, Berlinu i Parizu“, rekao je novinar.

Prema rečima zamenika glavnog urednika Bilda, cilj ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog je „da povrati sve regione koje je Rusija zauzela“, ali to je nemoguće bez podrške Sjedinjenih Država.

„Cilj Zelenskog da na ovaj način povrati sve regione koje je Rusija zauzela nije izvodljiv, i to takođe treba javno da se kaže. Nema dovoljno oružja, vojnika, tehnologije i, što je najvažnije, zagarantovane podrške Sjedinjenih Država. Od početka sukoba, iznova i iznova slušam jednu stvar: bez Sjedinjenih Država, bez skladišta municije, Ukrajini će biti teško, ako ne i nemoguća“, rekao je on.

Prema rečima novinara, ruska vojska je sada u prednosti na frontu, napreduje „metar po metar“.

PODMUKLI AMERI: Krstare oko Krima - sledi napad!?

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA