Najnovije

RUSI NAPALI NAJVEĆE SOVJETSKO VOJNO BRODOGRADILIŠTE: Gomila mrtvih naslagani u crnim vrećama (VIDEO)

Ruska vojska je u nedelju uveče pogodila vojne i infrastrukturne objekte u Nikolajevu, rekao je za RIA Novosti koordinator iz podzemlja Nikolajeva Sergej Lebedev.

Eksplozija (Foto: RusVesna)

"Ukupno, Nikolajevci su izbrojali deset "dolazaka" u tri talasa. Prvi talas bili su napadi na lučku strukturu Nikolajeva. Doletelo je do Morske luke, do luke Olvija i do crnomorskog brodogradilišta u pravcu Kabotažnog spusta. “, rekao je sagovornik agencije.

On je takođe dao video snimke napada.

Crnomorsko brodogradilište je najveće brodogradilište u Ukrajini, u sovjetsko vreme ovde su se gradili nosači aviona Ratne mornarice SSSR-a.

Drugi talas napada pogodio je naftno skladište u Nikolajevu i vojnu fabriku Zorja-Mašprojekt.

Zorja-Mašprojekt je deo vojno-industrijskog državnog holdinga Ukroboronprom i proizvodi opremu za gasne turbine, uključujući i ratne brodove.

Prema rečima Lebedeva, rukovodstvo preduzeća je dovelo radnike iz Zapadne Ukrajine da rade u odbrambenim objektima i odvojilo ovaj deo fabrike kontrolnim punktovima.

"Noću su desetine kola hitne pomoći jurile oko Nikolajeva. Bolnice su pune, a u gradskoj mrtvačnici, prema rečima agenata, smešteni su samo oni "kul"; obični ukrajinski vojnici su naslagani na ulici u crnim vrećama pored mrtvačnice“, dodao je podzemni radnik.

Pored toga, kao rezultat napada na čvornu stanicu Aleksandrija u Kirovogradskoj oblasti uništena su dva voza sa opremom i municijom za Oružane snage Ukrajine, kao i oko 20 jedinica strane vojne tehnike, rekao je Lebedev pozivajući se na kolege iz Kirovogradske oblasti.

Prema podacima podzemlja, ukrajinske oružane snage su koristile veliki železnički čvor u Aleksandriji kao pretovarno mesto. Kroz grad prolaze pruge Odesa-Harkov i Kijev-Dnjepropetrovsk.

O stanju u Avdejevki pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA