Najnovije

NATRIJUMSKE BATERIJE STIŽU! Stani Đuka, pričaš protiv NATO, a sa Draškovićem si u koaliciji! (VIDEO)

Kina je razvila svoju proizvodnju, razvila je svoju vojsku, a sistem vrednosti sve to kontroliše. To je sve što mi ovde nemamo. NJihovi šinski vozovi idu redovno 300 do 305 kilometara na sat. Znači, ne pričamo od „maglev“ vozovima koji idu po 500-600 kilometara na sat. Ono što je karakteristično za njih je odgovornost, doslednost, rodoljublje i sistem vrednosti koji u Srbiji apsolutno ne postoji, rekao je Nebojša Berak, magistar ekonomije iz grupe Mi glas iz naroda, govoreći na kanalu Pravi odgovor o svojim utiscima iz Kine odakle se nedavno vratio.

Nebojša Berak (Foto: Jutjub)

Kako je naveo, Kina je još 2018. godine imala 25.000 kilometara brzih pruga, a SAD nula, te su Amerikanci „tek ove godine počeli da prave brze pruge“.

- Neke nacije su propale i obrisane iz istorije kad dožive psihološki poraz, kad im postane svejedno šta se događa u državi, onog trenutka kada im se naruši identitet nacije, identitet jezika, kad počne da im se menja jezik, kao što se kod nas menja rodnopravnim zakonom, i onog trenutka kada se približi 80 procenata kojima je svejedno da li će neki deo teritorije da se otcepi ili ne. Tog trenutka ta nacija je na putu nestanka – istakao je.

Berak je govorio o tome kako su izdajnici nekada bili vešani za noge zbog izdaje, a sada bi, po njemu, trebalo vratiti smrtnu kaznu. Kako je upozorio, Albanci već kupuju zemlju u okolini Niša, a na to se niko ne obazire.

On se požalio da, kad su izbori, imamo predstavljanje stranaka kao u Grmeč reklami: „Imam samo deset sekundi, govoriću vrlo brzo“.

- Ovo je zemlja apsurda. Pa ko je sa ovom grupacijom u vlasti? Je li Vuk Drašković u koaliciji? Jeste. A onda vam neko priča protiv NATO. Stani Đuka (Vladimir Đukanović iz SNS, prim. aut.) brate, kud si navro? Đuka, nemoj da mi pričaš protiv NATO, a sediš sa Vukom Draškovićem, koji je potpisao SOFA sporazum. Ne možeš da mi pričaš o rodoljublju – opominje Berak.

On se suprotstavio projektu Rio Tinta i litijuma, govoreći da je u Kini video da se tehnologija litijumskih baterija za automobile napušta i prelazi na natrijumske baterije, koje postaju sve bolje i bolje.

- Te baterije se pune za pet minuta – kazao je.

Berak je izneo i druge performanse natrijumskih baterija, o čemu se kod nas ćuti u pokušaju da se promoviše projekat jadarskog litijuma i Rio Tinta, iza čega se verovatno krije, kako je naveo, iskopavanje uranijuma.

On je takve i druge projekte koji se rade ili najavljuju u Srbiji, poput EKSPO 2027, nazvao „budalastim“. O svemu tome detaljnije pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA