Najnovije

„GOSPODO, PROGLAŠAVAM OKUPACIJU KOSOVA“: Ovako je trebalo da završi tvoj govor u UN!

Na Savet bezbednosti se ide da bi se razrešila neka velika stvar. I konkretno se traži nešto i onda dolazi do glasanja. Naš predsednik ništa nije tražio, jer igra trostruku agendu, a ovo je bilo za našu javnost, izjavio je Danko Vasović, novinar i autor dokumentarca „Jasenovac“ koji se emituje na RT televiziji, prilikom gostovanja na kanalu Pravi odgovor. 

- Priča o istorijskom uspehu na Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija dovedena je do apsurda onoga trenutka kada novinarka Pinka pita Vučića: „A dobro, šta smo mi dobili time?“ – ukazao je Vasović. 
On smatra da je novinarka verovatno bila pod utiskom propagande „nezapamćenog uspeha“, pa je predsedniku Srbije postavila sasvim prirodno pitanje. 

- A on se malo zbunio, pa razmislio i odgovorio: „Pa eto, čula se naša priča prvi put“ – objašnjava Vasović Vučićevo skandalozno traćenje sednice Saveta bezbednosti. 

Novinar podseća da je još 1986. godine znao svaki detalj oko Saveta bezbednosti i generalnog sekretara kada je dokazao svetu da ga vodi težak ratni zločinac, Kurt Valdhajm. 

STIGLA ZVANIČNA POTVRDA IZ KREMLJA: Koliko bi rat mogao da potraje

- Znači, ja sve to znam. Znam šta je Savet bezbednosti i kako idu glasanja i zašto se ide na Savet bezbednosti. Prema tome, ovo je bila jedna turistička poseta NJujorku – istakao je Vasović. 
On se složio da je Vučić uveo Kurtija u Ujedinjene nacije, koga je „predsedavajuća oslovljavala sa `premijeru` i dobio je čestitke posle toga“. 

- Bilo bi smisleno da je Vučić tražio bar zabranu da Albanci ulaze sa dugim cevima na sever Kosova – naglasio je novinar. 
Po njegovim rečima, „slavodobitno su slavili u Beogradu da se desilo nešto fantastično, istorijski, čitava bulumenta nekih analitičara, papagaji koji se javljaju i ponavljaju na njihovim stanicama, na Pinku, na Hepiju, a u stvari samo da su pitali - šta je korist od toga, šta to znači 'čulo se'“? 

- A znate kad bi bio istorijski uspeh? Zamislite da je ovako bilo. Evo, ja bih mu prvi priznao, nakon 12 godina najteže veleizdaje, priznao bih mu da je svetski mangup, samo da je završio govor rečima: „Tako da, gospodo, u svetlosti svega izrečenog, ja ovog trenutka, sada i ovde pred vama objavljujem da je Kosovo okupirana teritorija“. Tačka. Tog trenutka bi stvar bila rešena. Onda bi imalo elementarnog smisla – naglasio je Vasović, primetivši:  

- Ana Brnabić kaže, „pa da je samo išao do Niša, pa da se vratio, to je velika stvar“. Pazite na koji nivo se spušta državna politika.
Vasović je govorio o sličnosti izbornog inženjeringa u Srbiji i u SAD. Takođe, izneo je podatke kako se zataškavao zločin u Jasenovcu, još od kad je bio dečak, kada su zabranjivali feljtone njegovog oca o toj temi, koji sve šefovi DB-a su radili na tome, da smo došli do toga da RTS danas objavljuje kako je bilo ukupno 90.000 žrtava. 

ZELENSKI TRAŽIO HITAN SASTANAK - Sa Vladom, vojskom, generalima, odbrambenom industrijom

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA