Najnovije

DAČIĆ SA BOCANOM HARČENKOM: Kakvu poruku Srbija šalje

Ruski diplomata uručio je šefu srpske diplomatije čestitku ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kome se zahvalio na snažnoj i doslednoj podršci Rusije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Prilikom susreta, ruski diplomata uručio je srpskom šefu diplomatije čestitku ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova povodom Dana državnosti Republike Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na sastanku je bilo reči o bilateralnim odnosima i daljem razvoju saradnje dve zemlje, kao i o nedavno održanoj vanrednoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Dačić i Bocan-Harčenko razmenili su i mišljenja o glavnim aktuelnim međunarodnim temama.

Bocan-Harčenko ranije danas je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručio čestitku koju je povodom Dana Državnosti uputio ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je naveo da se odnosi između Srbije i Rusije zasnivaju na viševekovnim tradicijama prijateljstva, kulturne i duhovne bliskosti, kao i da je uveren da će dve države i dalje svestrano jačati strateško partnerstvo i razvijati konstruktivnu saradnju u različitim oblastima.

KURTI OPET BRILJIRA: Dinar nije zabranjen, građani mogu da ga imaju, samo ne mogu njime da plaćaju

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA