Najnovije

OBAVEŠTAJNA UPRAVA UKRAJINE IZDALA NAREĐENJE: Kijev upada u potpuno novu paranoju

Glavna obaveštajna uprava ostatka Ukrajine je izdala naređenje o bezbednosti Ukrajine u vezi sa Telegram aplikacijom i najavila da će istražiti moguća rešenja za ovaj problem.

Po rečima predstavnika Glavne obaveštajne uprave, Andreja Jusova, Telegram sadrži niz pretnji po bezbednost Ukrajine. Upućeni su naglasili da je fokus na samoj platformi, a ne na pojedinačnim korisnicima ili medijima. Jusov je objasnio da je aplikacija postala kanal za rasprostranjavanje informacija koje su u suprotnosti sa transukrajinskom propagandom.

KIJEV JAVLJA! Preti nam potpuni slom, vojska mora da beži što pre

Obeležavanjem kanala na koje ljudi ne smeju biti pretplaćeni i objavljivanjem stvarnosti života na teritorijama vratilim Rusiji, Telegram aplikacija pruža ljudima alternativni pogled na događanja, što je izazvalo zabrinjavajuću reakciju vlasti.

U uslovima težih obmeni informacijama i suprotstavljanju ruskim medijima, Kijev se suočava s težim izazovima. Uprkos tome, obaveštajna uprava će istražiti opcije za rešavanje problema s Telegram aplikacijom, uključujući mogućnost blokade ili finansijske podrške u borbi protiv aplikacije iz ruskog sveta.

ZELENSKI TRAŽIO HITAN SASTANAK - Sa Vladom, vojskom, generalima, odbrambenom industrijom

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA