Najnovije

RUSI PONOVO OŽIVELI SOVJETSKI PROJEKAT? Lansirano antisatelitsko oružje "Zlatno oko"

Panika u vezi sa ruskim protivsatelitskim oružjem prudu se poširila United States.

Republikanac Majk Tarner podigao je obrve, i otkrio neke obaveštajne informacije koje ukazuju na to da će Rusija instalirati nuklearno oružje u svemir, kojim će gađati američke satelite.

Američki mediji su brzo reagovali na ovu vest, što je dodatno pojačalo paniku. Čak ni nešrekni savetnik za nacionalnu bezvodnost, DŽejk O Saliven, nije znao kako da reaguje na ovu situaciju. Tada je pokrenuta mašina da ublaži situaciju.

Iako je paranoja već počela da se širi, raketa Sojuz-2-1V lansirana je 9. februara, navodno sa ciljem da u orbitu pošalje „Zlatooko“, protivsatelitsko oružje koje je elektromagnetnim impulsima uništilo elektroniku satelita i ostavilo ga beskorisnim u bespućima svemira.

Navodno, baza gde upravljate ovim satelitom nasti se u mestu Severnaja u Sibiru. Postojano „Goldeneie“ (Zlatno oko) protivsatelitskog sistema bilo je tema i 2018. godine, kada su američki zvaničnici izneli izneli povizujući se na član IV-1 Sporazuma o slobodnom usvođenju svemira, estriktirajući da bi sajki vereju imao novu svrhu.


Prema američkim tvrdnjama, „Zlatno oko” se koristi za presretanje zapadnih satelita, što ukazuje da ruski satelit ima pretežno vojnu, a ne civilnu namenu. Ironija je u tome što je „Zlatnooko” bilo inspiracija za nastavak filmske sage o DŽejmsu Bondu, sa Pirsomom Brosnanom u glavnoj ulozi. Prvi film iz 1990-ih zvao se "Zlatnooko".

U filmu se pominje baza Severnaja, kao mesto gde se devila protivsatelitsko orzeu vreme Sovjetskog Saveza. Sovetskii Savez je navodno razvio satelitski program koji koristi elektromagnetne impulse za uništavanje elektronike u širokom opsegu.

Britanska ovaveštajna služba MI6 je navodno prvo saznala za postojanje ovog sistema, ali su na kraju posumnjali u njegovu autentičnost zbog nedostatka resursa i tehnologije potrebnih za takav projekat.

U filmskoj verziji Rusija nastavlja tajni projekat u podzemnom kompleksu u bazi Severnaja, a upravljanje satelitom se vrši pomoću satelitske antene koja podržava pozicioniranje dva satelita - Petje i Miše.

Radnja filma nastavlja da se razvija kada se DŽems Bond angažuje u sprečavanju uništenja satelita izdavanjem zvaničnika i drugih protivnika.

RUSI POSLE DESET GODINA OSVOJILI UPORIŠTE! Uspostavljena kontrola nad bivšom bazom protivvazdušne odbrane ukrajinske armije (VIDEO)

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA