Najnovije

LAVROV: Stav Engleske oko ukrajinskog sukoba agresivniji čak i od američkog

Pozicija Londona oko ukrajinskog sukoba je daleko agresivnija, nego linija Vašingtona, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Uloga koju Velika Britanija ima u trenutnim događajima je daleko agresivnija, sofisticiranija po svojoj provokativnoj upornosti, od bilo kog drugog učesnika, uključujući čak i Sjedinjene Države“, naglasio je Lavrov na konferenciji „Evromajdan: izgubljena decenija Ukrajine“ u medijskom centru MIA „Rosija sevodnja“.

Prema njegovim rečima, zapadni instruktori pomažu ukrajinskim snagama u navođenju napada na ruske ciljeve, Zapad učestvuje u ratu protiv Rusije.

„U ratu je najvažnija strategija, a strategije se ne pripremaju u Kijevu, već daleko odatle“, ocenio je ministar.
Diplomata je istakao da je prema podacima Moskve, Evropska unija pripremila preporuke za Ukrajinu, koje se baziraju na tome da metodama kojima se Kijev trenutno služi neće pobediti i Ukrajina će izgubiti.

„Zbog toga je potrebno staviti akcenat na isporuku još dalekometnijeg naoružanja, kako bi „dospeli do srca Rusije“, kako to opisuje EU, kako bi se time opet posejala smutnja, panika i podrilo poverenje naroda“, podvukao je ministar.

On je kijevske vlasti nazvao „međunarodnim prosjacima“, a samu Ukrajinu teritorijom koja odumire.

Lavrov je istakao da Zapad koristi Ukrajinu „u svakom smislu radi“ obuzdavanja Rusije i kako bi joj naneo strateški poraz i da bi sprečio Moskvu da ima onu ulogu na svetskoj areni „koja joj je s pravom pripada“.

RUSKA VOJSKA NAPRAVILA UTVRĐENJE: Kompozicija dugačka 30 kilometara koja služi kao linija odbrane

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA