Najnovije

PAVIĆ: Srbija mora da reaguje na svaki pokušaj pretnje njenom teritorijalnom integritetu ili njegovom osporavanju

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da će Albanija stati u odbranu takozvanog Kosova. On je za prištinsku televiziju ATV rekao da se moli da se opcija upotrebe oružja ne pojavi u stvarnosti, ali da će, ako do toga dođe, Albanija definitivno stajati uz tzv. Kosovo i upotrebiti oružje.

Aleksandar Pavić (Foto: Medija centar Beograd)

Politikolog Aleksandar Pavić smatra da je veoma je važno da Srbija reaguje na svaki pokušaj pretnje njenom teritorijalnom integritetu ili njegovom osporavanju, bilo iznutra, bilo spolja.

„Neprihvatljivo je da bez reakcije države prođe Ramina teza da je tzv. Kosovo na bilo koji način bliže Albaniji nego samoj Srbiji. Nedostatak državne reakcije Srbije ne samo da dodatno ohrabruje Ramu i prištinske separatiste već i obeshrabruje Srbe na KiM. U isto vreme, nedostatak državne reakcije takođe šalje suptilan ali važan signal našim saveznicima da nismo spremni da stanemo u odbranu najvažnijeg dela svoje teritorije. Nereagovanje je dakle loša poruka i prijateljima i neprijateljima.“ navodi Pavić za IN4S portal povodom navoda da bi Albanija, u slučaju oružanog sukoba na delu teritorije Republike Srbije stala uz tzv. Kosovo.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA