Najnovije

PRIVEDEN UKRAJINSKI DIVERZANT: Prenvozili oružje na zapadu Belorusije

Građani Ukrajine su prevozili eksploziv da bi izvršili sabotažu, pre svega na teritoriji Rusije i Belorusije, kaže predsednik Aleksandar Lukašenko.

Na belorusko-ukrajinskoj granici privedena je grupa diverzanata koji su prebacivali eksploziv za napade na teritoriji Rusije i Belorusije, saopštio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

On je naveo da je jutros obavešten da je nekoliko diverzanata privedeno na granici.

"Građani Ukrajine su prevozili eksploziv da bi izvršili sabotažu, pre svega na teritoriji Rusije i Belorusije", kazao je Lukašenko.

On je pojasnio da su tokom zajedničke operacije specijalnih službi i vojske svi diverzanti privedeni, a među njima je i jedan stanovnik Belorusije.

Lukašenko je naglasio da je njemu, kao predsedniku, i celom sistemu državne vlasti potrebna jedinstvena podrška beloruskog naroda.

On je dodao da se ovakve stvari dešavaju dva, tri puta nedeljno.

"Možemo li da budemo mirni? Ne možemo. I nama i meni kao predsedniku, i vlasti, veoma je važna podrška i jedinstvo svih nas i našeg naroda", zaključio je Lukašenko.

Ranije je regionalni list "Svetlaje žitce" izvestio da je u Lelčičkom okrugu uveden režim protivterorističke operacije.

Lukašenko je rekao i da beloruska opozicija vodi pregovore na Zapadu o pripajanju republici zapadnih teritorija Rusije u slučaju neuspeha specijalne vojne operacije u Ukrajini.

"Poljska polaže pravo na zapadne delove Belorusije, a u slučaju poraza Rusije Belorusiji će pripojiti neke zapadne delove Rusije. Drugim rečima, nama bi pridodali nešto od Smolenske, Brjanske, možda i Pskovske oblasti. A zapadnu Belorusiju moramo (do Minska je granica bila) da damo Poljskoj. Ko može da se složi s tim? Neko i može, ali ja nikao", naveo je Lukašenko.

Kako je istakao, Belorusija ne pretenduje na Vilnjus, na ruske, ni na ukrajinske ili bilo čije druge teritorije.

"Dovoljno nam je ono što smo istorijski dobili. To su naše beloruske zemlje. Borićemo se do kraja za njih", zaključio je Lukašenko.

PSIHOLOŠKI RAT: Ruska armija transmituje pohoroni marš za VSU

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA