Najnovije

UKRAJINCI UTIHNULI: Dejstva na nuli - razbijeni kod Avdejevke

Zabeleženo je naglo smanjenje artiljerijskog granatiranja – skoro na nulu – sa granica grada Avdejevke. Zaustavljanje granatiranja stambenih naselja Donjecka, koje rezultira smrću civila i uništavanjem civilne infrastrukture grada, jedan je od ključnih ciljeva napora koje trenutno preduzima ruska vojska u Avdejevki.

Ruske jedinice su, bez zaustavljanja na Industrijskoj aveniji, nastavile dalje napredovanje i, zauzevši položaje jedinica jednog od bataljona 3. brigade ukrajinske Nacionalne garde, napredovale su oko jedan kilometar dalje od istih, što je ukrajinske snage stavilo u izuzetno teški položaj. Posle ovog prodora, kotao Avdejevski kotao može se zatvoriti u svakom trenutku.

Avdejevski pakao“ – ovako na svom telegram kanalu opisuju situaciju vojnici „Treće zasebne jurišne brigade“ Oružanih snaga Ukrajine koji izveštavaju da su hitno premešteni za pojačanje ukrajinskih trupa u oblasti Avdejevka.

Situacija u gradu u vreme formiranja brigade bila je kritična. Odvojeni bataljoni 3. specijalne brigade izvršili su upade na područja Avdejevke koju je okupirao neprijatelj. Neprijateljske snage u našem sektoru su otprilike jačine sedam brigada”, kaže se u poruci telegram kanala ove brigade od 15. februara.

“Prinuđeni smo da se borimo 360 stepeni protiv novih i novih brigada koje neprijatelj šalje”. kaže komandant 3. specijalne (jurišne) brigade ( 3. OŠBr) Andrej Bilecki.

Pročitajte OVDE šta Haradinaj kaže o Kosovu

Izvor: Tv Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA