Najnovije

BRUTALNA PORUKA IZ MOSKVE: Upućena Zelenskom i "njegovoj bandi"

"ZePrezident i njegova banda" ne ulaze u borbu ako iz nje ne mogu da izađu punih džepova, ocenila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ukrajinska vojska se povukla iz Avdejevke jer predsednik zemlje Vladimir Zelenski i "njegova banda" znaju da se "bore" samo za velike pare, i to samo protiv civila, napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Telegramu.

Zelenski je rekao da je odluka o povlačenju trupa iz Avdejevke doneta je da bi se spasli životi ljudi. On je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji krivicu za povlačenje ukrajinskih oružanih snaga prebacio na nedostatak dovoljne pomoći sa Zapada i "veštačku nestašicu municije".

"Ne, nije zato", napisala je Zaharova i dodala da "ZePrezident i njegova banda" ulaze u borbu samo ako im novac ide pravo u džep, sve ostalo im nije važno.

Glavnokomandujući ukrajinskih snaga Aleksandar Sirski odlučio je da se ukrajinske snage povuku iz Avdejevke i pređu u odbranu.

"Uzimajući u obzir kakva je situacija oko Avdejedvke odlučio sam da se jedinice povuku iz grada i da pređu u odbranu", napisao je on na društvenim mrežama.

RUSI PODIGLI JOŠ JEDNU ZASTAVU! Nižu se osvajanja, ukrajinska defanziva u punom jeku (VIDEO)

Sirskog povezuju sa nizom poraza koji su doneli velike gubitke Oružanim snagama Ukrajine, uključujući i bitku za Artjomovsk (Bahmut), te zato njegov dolazak na funkciju neće dovesti do ključnih promena u ukrajinskoj strategiji, saopštila je "Ejža tajms".

Poznat po tome što je vodio vojsku u "mašinu za mlevenje mesa" u Bahmutu, šaljući u talasima trupe da se suoče sa "neprijateljskom vatrom", pisao je "Politiko".

UKRAJINSKA ARMIJA PUCA PO ŠAVOVIMA: Posle Avdejevke ruska armija udara na novo uporište

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA