Najnovije

Šef NATO priznao da imaju probleme sa vojnim zalihama

Šef NATO Jens Stoltenberg priznao je da u Alijansi postoji problem sa vojnim zalihama. Istovremeno, on kaže da je Severnoatlantski savez jači od Rusije.

"NATO je najveća vojna sila u svetu, Alijansa predstavlja polovinu svetske vojne sile i u vojnom pogledu jači smo od Rusije", rekao je Stoltenberg na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Istovremeno, dodao je on, rat u Ukrajini je pokazao da postoje očigledni problemi - za podršku borbenih dejstava potrebni su rezervni delovi, municija i održavanje.

RUSI PODIGLI JOŠ JEDNU ZASTAVU! Nižu se osvajanja, ukrajinska defanziva u punom jeku (VIDEO)

"I od početka rata u Ukrajini mi smo istrošili zalihe, sada su one nedovoljne. Zbog toga hitno pojačavamo proizvodnju", rekao je on.
Podsetimo, pre dva dana u Briselu je održan sastanak ministara odbrane NATO na kojem je jedna od prioritetnih tema bila veća proizvodnja municije koja će se slati Ukrajini, a druga popunjavanje zaliha država članica.

GORI AVDEJEVKA - RUSKA ARMIJA OPKOLILA KANAĐANE U POLJAKE: Plaćenici neće da se predaju

Uoči sastanka Stoltenberg je rekao da će ove godine 18 država od 31, koliko ih ima u NATO; trošiti na odbranu više od dva odsto svog BDP.
Na samitu Alijanse u Velsu 2014. godine utvrđena je obaveza da u narednih deset godina svaka članica podigne svoje vojne rashode do dva odsto BDP.

BRUTALNA PORUKA IZ MOSKVE: Upućena Zelenskom i "njegovoj bandi"

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA