Najnovije

Ruski general-pukovnik: NATO vojnici ratuju na strani Ukrajine

Kao što je već poznato, od početka SVO zapadne zemlje su na gotovo sve načine podržale Ukrajinu, pa su nakon uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji započele i sa isporukom finansijske i vojne pomoći režimu u Kijevu.

Vojnici iz oružanih snaga zemalja članica NATO učestvuju u sukobu u Ukrajini kao plaćenici na strani Kijeva, izjavio je načelnik Glavne operativne uprave i prvi zamenik načelnika generalštaba ruske vojske, general-pukovnik Sergej Rudskoj tokom intervjua za list "Krasnaja zvezda".

"Oni upravljaju sistemima PVO, operativno-taktičkim raketama i višecevnim raketnim lanserima, a deo su i jurišnih odreda. NATO oficiri neposredno učestvuju u planiranju vojnih operacija ukrajinskih snaga", rekao je on.

Rudskoj je napomenuo da se ukrajinske trupe sad fokusiraju na odbranu, ali nije isključio mogućnost da će pokušati još jednu "kontraofanzivu" u slučaju da im Zapad isporuči veliku količinu vojne pomoći. Prema njegovom mišljenju ukrajinska vojska je i dalje sposobna za borbu, međutim ruske snage uprkos tome popravljaju svoje položaje duž cele linije fronta.

SNAŽAN UDAR RUSKE ARMIJE! Leti zapadno oružje u vazduh, džabe je stiglo u Ukrajinu

Kao što je već poznato, od početka SVO zapadne zemlje su na gotovo sve načine podržale Ukrajinu, pa su nakon uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji započele i sa isporukom finansijske i vojne pomoći režimu u Kijevu.

Zbog doniranja sve sofisticiranijih sistema i nemogućnosti obuke dovoljnog broja ukrajinskih vojnika, postoji velika verovatnoća da su osim naoružanja NATO zemlje poslale i svoje vojnike zamaskirane kao strane plaćenike, kako bi rukovali i usput obučavali svoje ukrajinske kolege.

Većina stranih plaćenika raspoređeno je u tzv. Internacionalnoj legiji, ali je izvesno da se dobar deo njih nalazi i u drugim regularnim jedinicama ukrajinske vojske. Prema podacima Ministarstva odbrane RF više od 13.500 hiljada stranaca uzelo je učešće u sukobu na strani Ukrajine, od čega je već oko 5.900 poginulo.

BEŽALI IZ AVDEJEVKE I OSTAVILI SABORCE SUROVO: Pored toga ostalo je...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA