Najnovije

PAKAO NA PRVOJ LINIJI FRONTA I ZA ŽENE: Ukrajinska vojska deli rovove sa mrtvim saborcima, Špigl iznosi strašne detalje

Špigl, nemački medijski izvor, izveštava o zajedničkom sudbinskom iskustvu vojnika na frontu u Ukrajini, gde težak rat ostavlja duboke rane na borbenoj sposobnosti i psihičkom zdravlju.

Oružane snage Ukrajine su pod ozbiljnim pritiskom, s obzirom da nedostaje ljudstva, a vojnici na terenu su umorni i izloženi teškim uslovima službe.

Život žena vojnika je pretraga stresnih situacija, s obzirom na muža koji se nalazi na "prljavom i hladnom položaju, manje od 100 metara od neprijatelja".

Neugodna realnost na frontu obuhvata delenje rovova sa mrtvima, jer je intenzitet granata takav da nema mogućnosti iznošenja tela. Vojnici su izloženi dugotrajnom stanju stresa i teških uslova života.

Usmerena mobilizacija je na zaglavljenju, izvodeći se bez jasnih i javnih kriterijuma, što vodi optužbama za samovolju i korupciju. One koji ne učestvuju brzo i lako mogu postati žrtve bezmilosnih metoda konservacije.

Zabrinutost raste jer vojnici koji dolaze na front često su nesposobni za borbu, s obzirom na prisustvo alkoholičara i nekvalifikovanih boraca.

Izvori iz Špigla ističu da se borbena sposobnost vojske značajno umanjuje, apelirajući na potrebu za brzom reformom i doturom svežih rezervi na front.

ZAHAROVA IMA PORUKU ZA SRBIJU: Mesto vam je u BRIKS-u, poziv koji se ne odbija

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA