Najnovije

KIJEV PRIZNAO: Nije bilo ruskih snajperista na Majdanu

Između 18. i 20. februara 2014. godine u centru Kijeva je stradalo oko sto ljudi za šta je dosad okrivljavana Ruska Federacija.

Na ukrajinske demonstrante koji su ubijeni u centru Kijeva 2014. godine pucali su domaći čuvari reda i mira, a ne ruski snajperisti, otkrila je istraga državnog tužioca Alekseja Donskog.

"Ako neko želi da veruje da su na Majdanu bili ruski snajperisti, ruski policajci, to nije slučaj", rekao je Donski, a prenela agencija Interfaks-Ukrajina.

Pitanje je, međutim, da li su snajpersku vatru i po demonstrantima, i po pripadnicima snaga bezbednosti otvorili "domaći čuvari reda i mira".

Zvanična verzija Kijeva i Kolektivnog zapada, da su za ubistvo civila i policajaca odgovorni snajperisti iz raspuštene specijalne jedinice "Berkut", odnosno da ih je angažovao svrgnuti predsednik Viktor Janukovič, brzo se pokazala kao neodrživa.

Video-snimci pokazivali su da se na pristalice opozicije pucalo i sa zgrada koje su bile pod kontrolom opozicije, novinari su došli do presretnutog razgovora snajperista "Berkuta" koji se pitaju ko puca na ljude, a na kraju je procurio i telefonski razgovor estonskog ministra spoljnih poslova Urmasa Paeta i šefice diplomatije EU Ketrin Ešton koji spominju da je ubistvima dirigovala nova koalicija u Ukrajini.

Le Figaro: Drugi Trampov mandat, velika ekonomska kriza, pad Amerike

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA