Najnovije

BES IZRAELA I PROJEKAT IRAN: Zašto CIA nije obavestila Mosad o napadu Hamasa?!

Amerikanci su znali da Hamas sprema napad na Izrael, a zašto CIA nije upozorila Jevreje? Prosto, zato što SAD za ovaj sukob odgovara odmrzavanje zamrznutih konflikata budući da u poslednje vreme nijedan rat koji su započeli na teritorijama širom sveta, nisu dobili, započeo je debatu politikolog i profesor Srđan Perišić u emisiji Konflikt Jutjub kanala Pravi odgovor.

Perišić je konstatovao da glavni okrivljeni od strane Vašingtona za prodor Palestinaca na izraelsku teritoriju, jeste upravo Iran iako je Iran to oštro demantovao.

- Ja verujem Iranu, jer njemu nije u interesu da uđe u sukob jer još uvek ne poseduje nuklearnu bombu. SAD je u interesu da izazovu još jedan proksi rat, ovoga puta između Izraela i Irana, naveo je profesor odgovorno tvrdeći da je Iran apsolutni saveznik Ruske Federacije.

Neminovno je došlo do postavljanja paralele, i poređenja između sukoba koji su se nedavno dogodili na teritoriji Kosova i Metohije, u Banjskoj, i sudbine Palestinaca koji su kroz decenije trpeli ugnjetavanje od strane okupatora njihove teritorije.

- Da li su Srbi proterani sa KiM, da li tzv. Kosovo dobija podršku Amerike? Da! Mislim da Vlada Srbije dosta greši kada se oslanja na Vašington, to su strateške greške. Palestina nije priznala Kosovo kao zvaničnu državu, dok Izrael jeste. Ipak, Vašingtonskim sporazumom, Srbija je prihvatila da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela.

Komentarišući apsurdne poteze zvaničnog Beograda i loše sprovođenje spoljne politike Srbije, Perišić je konstatovao da predsednik Aleksandar Vučić ne razume geopolitička dešavanja time što je zvanično podržao Izrael, kao i to što se nedvosmisleno opredelio za partnerstvo sa zapadnim silma koje su vršile teror nad srpskim narodom nastojeći da potpuno slome Srbiju, istovremeno okrenuvši leđa Rusiji.

O ovome i još srodnih tema, pogledajte detaljnije u videu Jutjub kanala Pravi odgovor.

RUSKI SENATOR BAJDENU: Ako Izraelci imaju pravo da se brane, zašto nemaju Srbi i Rusi?

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA