Najnovije

LIDERI ZAPADNIH ZEMALJA UZNEMIRENI: Rusija im pomrsila konce

Zapadne spekulacije da je Kijev na ivici pobede ustupile su mesto "očaju".

Dok ruske snage postižu uspehe na bojnom polju, a sumnje u nastavak američke pomoći Kijevu se pojačavaju zapadne zemlje sve više osećaju uznemirenost, osećanje koje je zamenilo donedavnu ushićenost. 

Promena raspoloženja bila je očigledna posebno na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji gde su se lideri Ukrajine i njeni dobrotvori okupili, izvestio je "NJujork tajms".

"Tmurno raspoloženje bilo je u velikoj suprotnosti sa onim od pre godinu dana, kada su mnogi od istih učesnika - šefovi obaveštajnih službi i diplomate, oligarsi i analitičari - mislili da bi Rusija mogla da bude na ivici strateškog poraza", navodi list.

"Sada se taj optimizam u najboljem slučaju čini preuranjenim, u najgorem kao zabluda", dodaje.

Ovogodišnji skup u Minhenu održan je upravo u vreme kada su ruske trupe oslobađale Avdejevku. Uz izveštaje o ovoj pobedi, u zapadnim medijima su osvanule vesti u kojima se izražava strah od ruskog antisatelitskog nuklearnog oružja.

Prisutna je i sve veća bojazan od sposobnosti ruskog predsednika Vladimira Putina da "uzvrati udarac protivnicima" što je pojačano zabrinutošću da bi Vašington, najveći ukrajinski snabdevač oružjem i novcem, mogao da napusti svoje evropske saveznike, navodi "NJujork tajms".

U AVDEJEVCI PRONAĐENA VOJNA SKLADIŠTA: Traga se za mestima za mučenje...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA