Najnovije

SVE ĆE BITI NAŠE SEM KOSOVA: Usvojeni sin Sirskog slavi pobedu u Avdejevki

Kako se vidi na snimku koji su preneli ruski mediji, Ivan Sirski je u majici sa natpisom "Z", zajedno sa australijskim Kozacima iz ruskog konzulata u toj zemlji, čestitao oslobođenje Avdejevke i poručio: "Slava Rusiji!"

Ivan Sirski, usvojeni sin novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, izjavio je danas da planira da dobije rusko državljanstvo.

Kako se vidi na snimku koji su preneli ruski mediji, Ivan je u majici sa natpisom "Z", zajedno sa australijskim Kozacima iz ruskog konzulata u toj zemlji čestitao oslobođenje Avdejevke i poručio: "Slava Rusiji!"

"Sin glavnokomandujućeg OSU je sa nama – Ivan Sirski, on je ruski čovek. Na grudima mu je slovo 'Z'. Slava Rusiji! Slava našim oružanim snagama! Avdejevka je naša! Sve će biti naše, osim Kosova, jer Kosovo je Srbija. Podržavaćemo i štititi Ivana", rekao je Simjon Bojkov, državljanin Australije i Rusije, inače, potomak Zabajkalskih Kozaka, koji se predstavlja kao "ataman australijskih kozaka". 

KIJEV NAGOVEŠTAVA PRAVU KATASTROFU: Ovo može da znači prekretnicu samog sukoba

Podsetimo, nakon što je stupio na dužnost novog glavnokomandujućeg, Ukrajina je pokušala da opravda to što je Sirski rođen na teritoriji današnje Rusije u okviru bivše SSSR.

Istog dana kada je objavljena ta vest, zajedno sa tim da je Sirski stekao obrazovanje van granica današnje Ukrajine, oglasio se i otac glavnokomandujućeg, koji je izjavio da "ne zna kako on (Sirski) radi sa njima (Ukrajincima)".

Roditelji Sirskog i dalje žive u Vladimirskoj oblasti Rusije, a osim njih, čini se, ni njegov usvojeni sin ne odobrava postupke glavnokomandujućeg. 

U AVDEJEVCI PRONAĐENA VOJNA SKLADIŠTA: Traga se za mestima za mučenje...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA